Microsoft heeft rtm-versie Windows Phone 8 klaar

Microsoft zou zijn Windows Phone 8-besturingssysteem de status release to manufacturing hebben gegeven. Dat betekent dat fabrikanten de software in handen krijgen en zij hun toestellen geschikt kunnen maken voor het OS.

WP Central meldt van twee ‘bekende’ bronnen te hebben vernomen dat Microsoft de Gold-status, oftewel rtm, aan zijn Windows Phone 8-besturingssysteem heeft gehangen. Inmiddels zijn er ook foto’s naar buiten gekomen waarop te zien is dat de rtm is vrijgegeven. Daarmee zou de ontwikkeling van het OS voldoen aan het tijdspad dat Microsoft heeft opgesteld voor het uitbrengen van Windows Phone 8.

De rtm-status betekent dat fabrikanten zoals Nokia, HTC en Samsung het besturingssysteem in handen krijgen en geschikt kunnen maken voor gebruik op hun smartphones. Nokia had al de Lumia 820 en 920 aangekondigd, maar deze mochten nog niet worden uitgeprobeerd. Ook een releasedatum werd niet bekendgemaakt. Tevens heeft Microsoft nog maar weinig details losgelaten over de specifieke gebruikersfeatures, maar dit doet het bedrijf waarschijnlijk op 29 oktober.

Alhoewel de rtm-versie op tijd afgeleverd zou zijn, wijzen andere geruchten erop dat het uitbrengen van Windows Phone 8 door bugs en instabiliteit al in een eerder stadium al vertraging heeft opgelopen: aanvankelijk zouden er al toestellen in oktober uitkomen, maar dit is waarschijnlijk niet meer haalbaar. De laatste geruchten wijzen erop dat Nokia zijn Lumia 920 in november in Europa uitbrengt.

Bron: tweakers.net

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.