Packard Bell roept brandgevaarlijke notebookaccu’s terug01. Ben Interactief Image Banner 234 x 60

Packard Bell heeft geconstateerd dat de accu’s van de EasyNote MX36-, MX37-, MX51- en MX52-notebooks na lang gebruik problemen kunnen vertonen die tot oververhitting of zelfs brand kunnen leiden. De accu’s werden in 2007 gemaakt.

De accu’s werden van juli 2007 tot en met mei 2008 geproduceerd en aan Packard Bell geleverd. De fabrikant gebruikte ze vervolgens voor de MX37-, MX51- en MX52-notebooks, en biedt nu aan ze kosteloos te vervangen. Niet bekend is of het risico op oververhitting ook tot incidenten heeft geleid.

Packard Bell adviseert bezitters van de desbetreffende notebooks het serienummer van de accu te controleren en in te voeren op een speciale site om te kijken of het om de risicovolle exemplaren gaat. Niet bekend is van welke fabrikant de accu’s kwamen en of ook andere fabrikanten deze gebruikt hebben. Notebookfabrikanten zijn regelmatig genoodzaakt om brandgevaarlijke accu’s terug te roepen.

Update vrijdag 14.45: Packard Bell heeft al in 2009 een terugroepactie voor de desbetreffende notebookaccus gehouden. Toen liet de fabrikant weten dat het om accu’s die tussen juli en december 2007 geproduceerd zijn. Packard Bell roept nu dus ook de accu’s die na die periode tot en met mei 2008 gemaakt zijn terug.
PB

Bron: Tweakers.net

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.