Windows 8 is gratis te downloaden

online adverteren www.m4n.nl

Microsoft stelt de ontwikkelaarsversie van Windows 8 woensdag beschikbaar. De software kan gratis via de site worden gedownload, met of zonder ontwikkeltools. Dinsdag kondigde het bedrijf uit Redmond de nieuwe Windows-versie aan.

De Developer Preview is per direct te downloaden en omvat een build met en een zonder ontwikkeltools. Ook krijgt de uitgave een reeks nieuwe programma’s mee. Dat wil niet zeggen dat die ook in de uiteindelijke release komen, schrijft Microsoft. “Het gaat er meer om een beeld te geven van potentiële programma’s.”

Voor de installatie is geen registratiesleutel nodig. Wel zegt Microsoft dat het niet mogelijk is om vanuit Windows 7 te upgraden; de Developer Preview is alleen met een schone installatie te proberen. Het softwarebedrijf waarschuwt dat Windows 8 nog fouten bevat en brengt daarom in de komende weken volop updates en drivers uit. Verder betreft dit alleen de Engelstalige versie voor 32- en 64-bit-x86-processors; een ARM-versie is nog niet beschikbaar. De systeemeisen zijn vergelijkbaar met die voor Windows 7.

Windows 8 maakt gebruik van Metro, een interface die Microsoft eerder ontwikkelde voor zijn Zune HD-mediaspeler en het Windows Phone 7-besturingssysteem. Hoewel Windows 8 de Metro-interface naar de desktop brengt, wil dat niet zeggen dat de ‘oude’, klassieke Windows-stijl verdwenen is. Deze is minder prominent aanwezig en dient vooral om de oude applicaties zonder Metro-interface te draaien.

Er is niet alleen een nieuwe interface, maar Microsoft belooft ook zijn onlinediensten beter in Windows 8 te integreren. Zo kan een gebruiker zichzelf op de desktop authenticeren met zijn Live-gebruikersnaam en -wachtwoord, al is een ‘gewone’ combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord ook mogelijk. Met een Windows Live-account worden daarentegen zaken als e-mail, kalenderinformatie en adresboek automatisch gesynchroniseerd. De Windows Live-integratie lijkt een beetje op de aanpak die Google hanteert in Android en Chrome OS. In de Developer Preview was deze functionaliteit echter nog niet aanwezig.
Bron: Tweakers.net

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.