Dropbox – Gratis online backup

Wat is Dropbox?

Dropbox is een stukje software die je bestanden synchroniseert met je andere computers, laptop of zelfs je mobiele telefoon. Dit synchroniseren gebeurt via de servers van Dropbox. Zo lang de bestanden in de Dropbox map staan, blijven ze ook op de server staan. JE kunt Dropbox dus ook gebruiken als backup tool. Het synchroniseren gebeurt onopvallend op de achtergrond zodat je gewoon door kunt gaan met je werkzaamheden op de computer.

Gratis dropbox account aanmaken!

Hoe werkt het?
Als je Dropbox geïnstalleerd hebt, verschijnt er een map met de naam ‘Dropbox’ in je documenten. Alle bestanden en mappen die je in deze map plaatst worden automatisch gesynchroniseerd met de Dropbox servers. Als je nu inlogt op de Dropbox website zie je de bestanden die je zojuist in de map op je harde schijf hebt gezet in je account staan. Je gebruikt Dropbox nu voor het backuppen van je bestanden. Als je Dropbox op nog een computer installeert zoekt Dropbox ook vanaf deze computer contact met de server om te kijken of er bestanden op staan. Als Dropbox nieuwe bestanden vindt, zal hij deze automatisch naar je Dropbox map kopiëren. Je hebt nu dus op twee computers twee identieke mappen met dezelfde bestanden. Als je nu op één van de computers een bestand uit die map wijzigt zal dit ook direct op de andere computer gewijzigd worden. Ideaal dus als je op verschillende locaties dezelfde bestanden nodig hebt die up to date zijn.

Anderen uitnodigen
Het wordt pas echt interessant als je andere personen uitnodigt voor Dropbox. Je kunt zelf instellen welke mappen in je Dropbox map je wilt delen met andere gebruikers. Hiervoor hoef je alleen het emailadres van de persoon in te voeren waarmee je de map wilt delen. Als je dit gedaan hebt zien ook de personen die je voor een bepaalde map hebt uitgenodigd wat je in die map plaatst of wijzigt, en andersom kun jij zien wat de anderen in de Dropbox map zetten.

Gratis
Het gebruik van Dropbox is helemaal gratis. Je hebt echter wel beperkte opslagruimte van 2GB. Als je meer ruimte wilt kun je andere personen zich laten registreren via je persoonlijke link. Elke nieuwe gebruiker die zich via jouw link registreert levert je 250 MB extra opslagruimte op. De maximum opslagcapaciteit die je op deze manier kunt verdienen is 8 GB. Als je nog aan 8 GB nog niet genoeg ruimte hebt kun je zelf ruimte bijkopen. Voor $9,99 per maand heb je 50GB extra opslagcapaciteit en voor $10,00 per maand meer heb je 100GB opslagruimte.
Gratis dropbox aanmaken!