Microsoft-studio gaat games maken voor Windows 8-tablets

Microsoft opent een nieuwe studio in Londen, die applicaties gaat maken voor Windows 8-tablets. De studio gaat ‘entertainment as a service’ leveren voor de Microsoft-tablets. Voormalig Rare-topman Lee Schuneman gaat het team leiden.

Schuneman is de voormalige production director van Rare, de Engelse studio van Microsoft die in de laatste jaren vooral Kinect-applicaties gemaakt heeft, zoals Kinect Sports en de Xbox 360-avatars. De nieuwe studio gaat zich onder Schuneman geheel richten op apps voor Windows 8-tablets. Dat moeten apps worden die ‘entertainment as a service’ gaan bieden. Microsoft maakt niet duidelijk wat voor applicaties dat worden, maar te denken valt aan gratis speelbare games of games die na de introductie regelmatig updates zullen krijgen.

Schuneman is ‘hugely excited’ over zijn nieuwe positie en vooral trots dat hij aan het hoofd mag staan van de vierde studio die Microsoft in het Verenigd Koninkrijk geopend heeft. Naast Schunemans voormalige werkgever Rare bezit Microsoft in Engeland ook nog Soho Productions en Lionhead.

Microsoft kondigde de Surface-tablets in juni aan. De softwaregigant wil met tablets de concurrentie aangaan met Apple. Wanneer de tablets op de markt verschijnen, is niet bekend en wat ze gaan kosten evenmin. Microsoft-topman Steve Ballmer liet onlangs los dat hij de prijs van de iPad niet hoog vindt, wat een indicatie kan zijn dat zijn bedrijf niet op prijs wil concurreren met Apple. Windows 8, het besturingssysteem waarop de Surface-tablets draaien, komt in oktober op de markt.

Bron: tweakers.net

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.